Nyheder

DET ENKLE UDTRYK

Jeg forsøger mig pt på at arbejde med den enkle udtryk – og på meget små lærreder. Det er ret uvant for mig. At arbejde på små formater kræver noget helt andet end at arbejde med store lærreder. Og det simple udtryk, som jeg gerne vil bringe frem, gør at jeg må holde mig selv i spændetrøje hele tiden. For hele tiden vil min hånd gerne male en ekstra streg!

Jeg synes jeg er på vej med malerierne og jeg kan li’ at arbejde på denne måde. Det er virkelig en god øvelse, hvor jeg har trukket mig selv helt ud af den vante komfortsone.

Akvarel

Jeg er så små startet på at male akvarel på papir. Jeg må sige, at jeg synes, det er et spændende medie, hvor bitte små detaljer kan komme til sin ret, især hvis man gør det rigtigt første gang. Der er ikke mulighed for at slette eller male over, som der er, når jeg arbejder på mine store lærreder.

Lige nu er jeg lidt fascineret af at male blomsterbuketter. For første gang i mit liv arbejder jeg ud fra et motiv, og ikke som sædvanligt, ud fra fri fantasi. Jeg plukker/køber ganske enkelt den ene buket blomster efter den anden og gengiver buketten på akvarelpapiret, malet fra forskellige vinkler, igen og igen.

Jeg bevæger mig langsomt op i størrelse. Startede på A5 og er nu oppe på A3. —- og jeg fortsætter snart op på en størrelse A2. Samtidig med akvarelarbejdet forstætter jeg naturligvis med maleri på lærred.

ÅBENT ATELIER

Mit atelier ligger i min bolig og jeg er derfor næsten altid lige i nærheden. Har du lyst til at kigge ind så ring/SMS på 40132506. Du er hjertelig velkommen.

Jeg elsker at få besøg og jeg elsker at vise mine malerier frem. Jeg har dog ikke så mange malerier p.t. da mit salg er over al forventning. Men har du alligevel lyst til at kigge ind, så kontakt mig på mobil 40132506 – ring eller send SMS. Jeg vil glæde mig til at se dig/jer.

Kunstruten MIL – ER AFLYST!

Marianne, Inge og Lene byder indenfor i de 3 værksteder beliggende i Aarhus C, alle inden for samme MIL. D. 12. – 13. feb 2022. Der tages forbehold for dato ift Coronarestriktionerne. Nærmere info følger. MIL er MarianneHelstrup, IngeNygaard, LeneWorsøe

Åbne Døre

Fællesudstilling med Kunstnersammenslutningen Åbne Døre, 21. – 30. sep 2021, Veteranhj emmet, Edwin Rahrsvej 61, Brabrand. Åbning ved Lars Morell

Åbne Døre, 25. – 26. sep 2021. Billedkunstner Marianne Helstrup, Bülowsgade 64, 3tv, 8000 Aarhus C

Fødselsdag

Fredag d. 25. jun fylder jeg 60 år – 60 år = 60% rabat på udvalgte værker

Fredag d. 23. okt – AlleTidersKunst

Lige om lidt har jeg den glæde, at kunne invitere dig til 2 udstillinger. De er begge i forbindelse med AlleidersKUNST – Sammen og hver for sig.

Den ene udstilllinger er en fællesudstililng, som afholdes på Journalisthøjskolen, Oluf Palmes Allé 11, Aarhus N. Fernisering fredag d. 23 okt. kl. 15-18. Der ud over er der åbent lørdag d. 24 okt og søndag d. 25 okt. Begge dag fra kl. 11-16

Den anden udstilling er lige her i mit atelier, Fredensgade 26, 2. sal, Aarhus C. Jeg har åbne døre lørdag d. 24 okt. og søndag d. 25. okt. Begge dag kl. 11-17. Du er meget velkommen og jeg har gjort klar med kaffe og lidt godt til ganen. Jeg har masser af plads og naturligvis håndsprit. Alle Coronahensyn er i hus.

Søndag den 30. aug – Galleri Sønderborg

Fra den 31. august 2020 udstiller jeg på Galleri Sønderborg, Perlegade 57, 6400 Sønderborg. Du er hjertelig velkommen til at komme og se mine nyeste malerier. Du er også velkommen til at læse anmeldelsen, som du kan se her.

Lørdag d. 5. sep er der fernisering, hvor afholder en Artist Talk. Jeg bliver glad hvis du kommer og lytter med. Det bliver en festdag, med ialt 16 kunstenere under samme tag. Velkommen til alle.

Torsdag den 23. juli – nyt maleri

Maleriet her er netop blevet færdigt og er et outcome fra min skønne vandretur på Caminoen. Den fred, den taknemmelighed, den ydmyghed jeg hele tiden opleverede, da jeg dag efter dag vandrede i en uendelighed, har forplantet sig dybt i mig, men tillader sig også at komme ud igen og gerne på mit lærred. En serie mindfulness malerier er såleder undervejs og her ser du et af dem.

Mindful Experience – 150 x 100 cm

Første det flade landskab, hvor jeg fulgte en lang og helt lige sti/grusvej og dernæst bjergene, som helt sikkert også var en smuk oplevelse.

Søndag den 10. maj – Åbne Døre i min Kunstnerbolig

Jeg har arbejdet særdeles meget for at få en række malerier klar til min udstilling. Jeg har lavet en helt ny serier af store malerier. Jeg viser lige et par stykker af dem her nedenfor.

Jeg har også malet en serie af små malelerier – ca 18 stk. Denne serie hedder StayPositive og appelerer til at vi alle bebare vores sunde fornuft og gode humør i denne svære Corona tid.

Udstilling er den 10. maj mellem kl 13-16. Jeg byder på jordbær med chokoladeovertræk og bobler fra Luxemborg. (Aly Duhr, Brut)

Alle er velkomne og jeg bliver glad for at se hver eneste ene af jer – Velkommen

Lørdag den 15. februar – Udsolgt i min kunstnerbolig

? UDSOLGT ?
Idag kører jeg ud med en god stak malerier til kunder og gallerier. Det betyder alt udsolgt i min kunstnerbolig – nu kun hvide vægge. Men i morgen griber jeg straks penslen igen, for hvem kan holde ud at have store hvide vægge uden malerier !!!

Jeg er naturligvis glad og taknemmelig for, at der er så stor interesse for mine malerier. Jeg glæder mig uendelig meget til at tage fat i igen og lave en en ny serie malerier. Jeg håber I har lyst til en dag at kigge ind i min kunstnerbolig og følge med i hvad jeg laver.

  Fredag den 24. januar – Udstilling hos Galleri Mernild i Herning

  Årets første 2020 udstilling bliver hos Galleri Mernild. Jaaahhh – det glæder jeg mig til. Jeg har allerede afleveret et stak sprit nye malerier og flere af dem er allerede hængt op.

  Udstillingen starter den 24. januar og fortsætter på ubestemt tid. Du er meget velkommen til at besøge Galleri Mernild, Silkeborgvej, Herning, for at se mine nyeste værker.

  Søndag den 17. november kl. 11-14 – Åben AtelierLejlighed

  Kom og se mine abstrakte landskabsmalerier, nyd et glas bobler og en hyggelig snak om kunsten.

  Mine malerier har ikke været udstillet før, så du har muligheden for at være blandt de første der kigger med, når jeg åbner dørende

  Det seneste årstid har jeg arbejdet intesnt på serien INNER LANDSCAPES og nu glæder jeg mig til at vise frem.

  Jeg håber du har tid til at kigge ind

  Velkommen i Fredensgade 26, 2. sal, 8000 Aarhus C

  Søndag den 19. oktober 2019 – Forlænget kontrakt hos Galleri Himmerland

  Jeg er så heldig, at Galleri Himmerland har valgt at medtage mine malerier, lige nu, og i denne kommende sæson. Det betyder, at jeg 4 år i træk har været en del af udstillingen i galleriet. Malerierne herunder kan ses på galleriet, dog er 3 af dem allerede solgt.

  Galleri Himmerland har adressen: Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø. Er du på disse kanter, så kig endelig ind hos Galleri Himmerland.

  Onsdag den 2. oktober 2019 – indretter mit nye Show Room

  Jeg er klar til at gå igang med indretningen af mit nye Show Room. Det er helt vildt, med alt det, der plads til på min nye adresse. Efterhånden som de nye malerier bliver færdige, hænges de op – og når der er mange nok, så skal du komme og kigge.

  Torsdag den 12. september 2019 – indretter bolig

  Mit nye atelier er taget i fuld brug, så nu går jeg igang med indretning af boligen, som jo ligger på samme adresse som mit atelier. Tænk at jeg skulle være så heldig at få plads til både bolig, udstilling og atelier på samme adresse, samme bolig og samme etage – og så endda lige midt i Aarhus C. Jeg kan næsten ikke få armene ned.

  Søndag den 1. september 2019 – nyt atelier

  Jeg er i fuld gang med at indrette mit nye atelier i Fredensgade 26. I løbet af et par måneder åbner jeg dørene, så hold øje. Jeg vil nemlig gerne at du kigger ind.

  Mandag d. 1. juli 2019 – udstilling på Samsø

  Jeg udstiller på Samsø – og du er hjertelig velkommen til at møde mig og min kunst der.

  I weekenden d. 26-28. juli 2019 udstiller jeg hos Charlotte Schultz Design, Ringvejen 1, Samsø.

  På udstillingen vil dere være forskellige events, bl. a.

  • Salg af genbrugstøj som går til et velgørenhedsformål
  • Modeshow med genbrugstøj
  • Præsentation af Yoga Tøj by Charlotte Schultz Design
  • Kunstudstilling
  • Lidt godt til ganen
  • Vel mødt – jeg glæder mig til at se jer.

  Fredag d. 7. juni 2019 – Nye malerier på Galleri Himmerland

  Jeg har afleveret en god stak af mine nyeste malerier til Galleri Himmerland.
  Er du på disse kanter, er du mere end velkommen til at se både mine og andre kunstneres værker.

  Der er FRI ENTRE

  Adresse: Galleri Himmerland, Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø

  Venlig hilsen Marianne Helstrup

  Til Toppen