Art by Marianne Helstrup

Danish Artist, Atelier i Bülowsgade 64, 3. tv, DK- 8000 Aarhus C, Mobil 4013 2506 // 8755 4442 "Take care of our nature – there is no planet B"

Presse

KUNSTBYGNINGEN FILOSOFFEN

Fra min udstilling i Kunstbygningen Filosoffen, Odense

01-08-2023 Filosoffen skriver:

Efter en lille sommerpause klør Filosoffen igen på med nye udstillinger. Ikke for at prale, men vi har allerede taget den gule trøje og giver alle andre baghjul. Det gør vi bl.a. med udstillingen af 6 østjyske kunstnere: Grete Westh, Marianne Helstrup, Merete Bartholdy, Charlotte Bondorph Floor, Asse Due og Helle Bjørnebo Neidhardt.

Så har du gode ben, gear ned, hold kæden stram og styr mod Filosoffen, men pas på du ikke rammer muren. Etapen åbner kl. 11 og lukker kl. 17, også i weekenden.

MARIAGER MUSEUM

Fra min udstilling på Mariager Museum, galleri Vognporten

06.04.2022 , Birgitte Holm, Fjord Avisen Nu

Galleri Vognporten, Mariager Museum, afholder i 2022 tre udstillinger af kunstnere fra nær og fjern. Der er tilstræbt en udstilling med meget forskellige, men samtidig, kvalitative udtryk. Den første udstilling hedder ”Der er et yndigt land” og åbner med en fernisering søndag 1. maj kl. 14. Her kan du møde kunstnerne og få en lille forfriskning. Udstillingen varer til lørdag 18. juni og der er åbent hver dag 12-16, lukket mandage. Alle er velkomne.

Deltagende kunstnere: Marianne Helstrup, Charlotte Jacobsen, Malene Kløve, Anne Sofie Binder Jensen, Bodil Johanne Larsen, Marianne Bohn

Marianne Helstrup: – De, der allerede kender mig og min kunst, er nok ikke i tvivl om, at naturen betyder alt for mig. Jeg er så heldig at bo i kystbyen Aarhus, som byder på både hav og skov. Det er her, jeg dagligt traver rundt og samler indtryk, lys, farver, dufte og stemninger.

– Hvis du spørger ”Hvor henne fandt du inspiration til dette maleri” så kan jeg ikke svare! For det er aldrig et bestemt sted, jeg forsøger at gengive i mine malerier. Hvis du spørger ”Hvilket indtryk gav dig inspiration til maleriet” Så kan jeg svare! For når jeg ser mine ege malerier, gengiver de både den stemning og følelsen, der var i mig da maleriet blev skabt.

– Først når den indre ro er plantet i mig, er jeg klar til at gribe penslen. Mange tænker måske at det er kunstskabelsen der bringer ro i sindet. Hos mig er det den indre ro, der drager mig ind i atelieret. Når jeg er færdig i atelier, har jeg en fantastisk følelses af at have udrettet og skabt noget, der kan udtrykke den ro, jeg har hentet ude i vore skønne natur.

Charlotte Jacobsen: – Fællesnævnerne i min praksis er erindringer, nærvær, sensibilitet og spontanitet. Jeg følger rytmerne i livet og bruger dem som guide i min kunst. Min værkproduktion spænder vidt mellem tegning, maleri, skulptur, installation og tekst. Pt. har jeg fokus på maleriet.

– Ofte indeholder mine værker elementer af natur, rum og mennesker. Jeg håber jeg kan udfordre til nærvær og sensibilitet, så der kan åbnes op for nye fornemmelser, følelser og fortællinger. Jeg er uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi.

Malene Kløve: – Gennemgående træk i min praksis er brugen af fundne og indsamlede materialer. Det kan være alt fra duge, nøgler, hæklerier, affald m.m.

– Mængder af materiale der behandles og bearbejdes for at genanvende, værdisætte og skabe nye sammenhænge. Maleri oftest holdt i det samme stramme geometriske formsprog og farvevalg. Beslægtede mønstre, der sættes op mod hinanden, mister deres individuelle betydning, og forstærker den visuelle oplevelse.

– Undersøgelser af materialets stoflighed og brugen af benlim, schellak, pigmenter og oliefarver i mine værker, viser at man stadig kan tage gamle former, farver og metoder op og genbruge dem på en ny måde, så de stadig bliver vedkommende og giver mening.

Anne Sofie Binder Jensen: – Så snart tiden tillader det, er jeg i skoven, ved havet eller på tur, især på Mols, hvor naturen får lov at leve sit eget liv uden menneskelig indblanding. Jeg bliver fortryllet af naturen. Jeg bliver grebet af det magiske, som dog er så naturligt, at jeg må omsætte det i mine malerier.

– Jeg er ikke ”ude i naturen”, men inde i, eller på vej ind i den. Den forunderlige verden kan glimte af håb, men kan også forlenes med en vis uhygge – et truende splintret kollaps. Vi skal passe på den, naturen, som vi får lov til at bevæge os i. Jeg forsøger nænsomt og nært at male billeder med håb og drømme.

Bodil Johanne Larsen: – billedmager kalder jeg mig. – Jeg er optaget af processen med frembringelsen af billedet, der giver igen. Balancen, mellem farver og former, der sammen danner den harmoniske komposition. Billederne må gerne undre, de må også gerne fortælle, – og symbolik bliver brugt her og hist.

-Jeg tænker, jeg er en koloristisk abstrakt naturalist. At navngive billederne falder mig svært. De er rundet af mine oplevelser, sansede farver og former, som står frem med et, for mig, harmonisk udtryk. Jeg håber du ser mine billeder, og du er fri til din egen tolkning af dem.

Marianne Bohn: – Er autodidakt, men har malet i 30 år. Fulgt enkelte kurser, og er konstant i kontakt med min lærer Adam Gabriel (fra Sønderborg Kunstskole) over Facebook. Mine foretrukne temaer er ‘det åbne landskab’, samt portrætter. – I dag er jeg 86 år, bor på Djursland!

– Har lagt mærke til, at farver spiller en stor rolle for mig også i dagligdagen, jeg lægger ofte mærke til boligens farver og hvilke farver der arbejder sammen, samt hvad haverne og naturen kan byde på af farvesammensætninger. – De billeder jeg viser på denne udstilling er i akryl, og malet indenfor de sidste 5 år, i dag tegner jeg mest i farvekridt og akvarel!

EN KUNSTNER I DIALOG MED NATUREN

Af Carmen Line Hust, Kunstanmelder

Den danske/århusianske billedkunstner Marianne Helstrup stiller i sin kunst skarpt på det bæredygtige, både når der tales om relationen vi som forbrugere har til miljøet og naturen, men også relationen vi har til os selv.

                      Helstrups verden er delt i to. Dette afspejles i hendes værker, der ofte har en horisontlignende streg eller et farvefelt, der deler billedet i to. Helstrup beskriver hvordan hendes ene side har rødder i ingeniørfaget, hvor hun på Aarhus Universitet underviser og vejleder i bl.a. forretningsudvikling og design med fokus på miljøvenlige og genanvendelige materialer. Helstrups anden side beror sig i den kreative verden og afspejler hendes stærke kompetencer indenfor kunst og design. Gennem hendes kunst opfordrer Helstrup, at vi reflekterer over vores relation til vores natur, samt til at minimere forbruget i både dagligdagen og i industrien.

I hendes nye serie arbejder Helstrup i bløde farver, der til trods for skarpe konturer og eksplosive gennembrud afspejler balance og en indre ro. Helstrups værker forener naturen med industrien og miljøet med mindfulnes på en sådan måde, at det fremstår åbenlyst, at de to er uadskillelige. Værket ovenfor Mindful Experience (2020) illustrerer denne åbenbaring, der gør det håndgribeligt for beskueren, at måden hvorpå vi omgås naturen afspejler måden hvorpå vi omgås os selv. Derfor arbejder Marianne Helstrup fortsat på at udvikle forbindelsen mellem disse to relationer, under mantraet Take care of our nature – There’s no planet B.

Værkerne kan opleves på Galleri Sønderborg fra den 31. august 2020 til og med den 31. oktober. Marianne Helstrup vil være til stede under ferniseringen den 5. september 2020.

MARIANNE HELSTRUP, DANSK BILLEDKUNSTNER

Carmen Line Hust, ARTICULATE Art Magazine

Marianne Helstrup er dansk billedkunstner, bosiddende i – Smilets By – Aarhus, hvor hun arbejder i sit atelier i byens centrum.

Helstrup, der er uddannet ingeniør, bruger sit kunstneriske virke, som kontrast og har gennem de sidste 15 år undervist i billedkunst på forskellige fagskoler, højskoler samt kurser i eget regi. Sidenhen er Helstrup uddannet på Aarhus Kunstakademi med formålet at undersøge og udbedre hendes kunstneriske kompetencer.

Marianne Helstrup der til dagligt underviser i materialer, kvalitet, design og produktudvikling på Aarhus Universitet, administrerer et tværfagligt domæne mellem entreprenørskab og kunsten, hvor naturen og store vidder danner rammen for hendes inspirationskilde.

Helstrup rejser meget og samler hendes indtryk fra lande som Marokko og Det græske Øhav, men forankrer sig ligeledes lokalt i og omkring Aarhus’ kyst og smukke skove. Inspirationen danner fundamentet for Helstrups ekspressionistiske frisind på lærredet og understøtter således kunstnernes trang til at arbejde frit og frasige sig enhver form for skitser eller forudbestemte motiver.

MARIANNE HELSTRUP, Atelier, (kan besøges efter aftale)
Bülowsgade 64, 3.tv, Aarhus C, +45 40132506

Billedkunstner Marianne Helstrup

Til Toppen

unstner, store malerier, små malerier, farverige malerier, abstrakte malerier, atelier, åbne døre, udstilling, galleri, dekoration, indretning, relief, billede, farver, oplevelse, udslag, tilbud, kunst for alle, kunsthal, godsbanen, museum, gave, til ham, til hende, bolig, trends, bryllupsgave,